Tegenslag en Labyrint

Een tegenslag, crisis of verandering in je leven kan confronterend zijn. Je neiging om alles bij het oude te houden speelt misschien op, omdat het veilig en vertrouwd lijkt. Of je vlucht weg door je te storten op het dagelijks leven en om niet te hoeven voelen hoe het écht met je gaat. Voordat je het weet, raak je steeds vervreemder van jezelf en anderen. Het is alsof je in een labyrint terecht komt en de uitgang niet meer kunt vinden. Diep van binnen weet je ergens wel dat je eerst naar de kern zult moeten, daar waar de oorsprong van het lijden zit.

Pas als je deze kern bewust onder ogen hebt gezien en doorleefd, kun je het pad terug gaan vinden, uit het labyrint. Dan kan er een nieuwe stap gezet worden in jouw leven. Het is een kunst om je kwetsbaarheid, pijn én verlangens die daaronder liggen toe te laten. Door dit wel te doen, kan de tegenslag transformeren tot een sprong in je persoonlijke ontwikkeling. Dit kan leiden naar een bezielde en authentieke manier van leven en werken, dichter bij jezelf, bij jouw unieke wensen en verlangens.

Patronen

We komen allemaal bepaalde patronen bij onszelf tegen gedurende ons leven, zeker tijdens periodes van verandering en onzekerheid. Door jouw opgebouwde patronen eerlijk onder ogen te zien en te doorleven, kunnen je ze (gedeeltelijk) loslaten en een nieuw pad inslaan, vanuit een eigen authentieke kracht. De patronen kunnen verschillende vormen aannemen, zoals: negatieve stemmen in je hoofd, een neiging tot verslaving, alles wat je van jezelf moet om een ‘beter/perfect’ persoon te worden, altijd voor anderen willen zorgen, de concrete werkelijkheid uit de weg gaan, je slachtoffer voelen, verharden, etc. Tijdens het coachingstraject gaan we samen onderzoeken wat er in jouw leven aan de hand is, waardoor je hierin verstrikt bent geraakt, wat het onderliggende patroon is en welke stap hieruit volgt.

Werkwijze

Sinds 1994 begeleid ik mensen die wensen te leven vanuit hun innerlijke wensen en bezieling. Ik werk door middel van gesprek, lichaamsgerichte oefeningen, opstellingen- en dromenwerk. Door het denken, voelen en handelen op elkaar af te stemmen, kun je weer in balans komen en je opgebouwde patronen transformeren tot een open, krachtig persoon die met passie in het leven staat. Altijd betrek ik de lichaamswijsheid in mijn werk, omdat in ons lichaam essentiele ervaringen en antwoorden zijn opgeslagen.

Ik stem me af op jou en jouw vraag en werk vanuit het directe contact. Er wordt gekeken wat je aankunt en welke vorm bij jou past. Bij de één helpt een goed gesprek en bij de ander een gesprek in combinatie met lichaamsgericht werk. Ook kan het maken van een opstelling van je probleem helderheid geven, of een droom die we uitspelen. Daarnaast maak ik gebruik van je creatieve stroom zoals schrijven of tekenen. Dit alles zodat datgene wat vast is komen te zitten in jezelf, doorleefd en tot uitdrukking gebracht kan worden. Alsof je je binnenste schoonmaakt en ruimte schept voor nieuwe mogelijkheden.

Onderweg op mijn pad van innerlijke groei en ontwikkeling heb ik Arianne als een warme, heldere en duidelijke gids ervaren. Ze hielp mij om te zien wie ik ben in schaduw en licht, liet mij beseffen dat ik er mag zijn en de moeite waard ben.” – Anna van Rooijen

Graag help ik mensen die:

 • vastlopen in de privé- of werksituatie
 • voor een belangrijke keuze staan in hun (privé/werk-)leven
 • relatieproblemen hebben
 • last hebben van psycho-somatische klachten (dat wil zeggen mensen die fysieke klachten hebben waarvan ze ergens ‘weten’ dat deze psychische oorzaken hebben)
 • te maken hebben met burn-out klachten
 • vragen hebben rond seksualiteit
 • vragen en problemen hebben rond het stellen van grenzen
 • te maken hebben met verlies, scheiding en/of rouw
 • vragen hebben rond opvoeding/ ouderschap
 • last hebben van patronen rond hun plek in het gezin van herkomst
 • vragen/problemen hebben met hun verhouding tot geld (en benieuwd zijn naar het patroon dat hieronder ligt)
 • te maken hebben (gehad) met de gevolgen van (een) ongelijkwaardige/ manipulatieve relatie(s)
 • een vraag hebben die hier nog niet in het rijtje staat maar benieuwd zijn naar de onderliggende oorzaken

Ook heb ik een jarenlange ervaring in het begeleiden van coaches en trainers die op zoek zijn naar een diepere manier van werken. Zo kan ik je leren hoe je als coach via energetisch lichaamswerk, met dromen en vooral vanuit je innerlijk weten en impulsen kunt werken. Die manier van werken geeft een verdieping aan het coachen en trainen, zodat het mentale, fysieke en spirituele verbonden worden.

Zie verder over mijn eigen leven, opleidingen en werkervaring onder ‘Over Arianne’.

Ik ben geregistreerd bij het CRKBO (Het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs), dit betekent dat mijn werk vrijgesteld is van btw en gescreend is.

Maak een afspraak voor een intake door mij een mail te sturen:

Zie uitgebreide informatie en tarieven bij Individuele coaching en Relatie coaching. Ook geef ik meerdaagse groepstrainingen, workshops en lezingen. Zie onder Training.