Een liefdesrelatie is als een alchemistisch vat waarin liefde, intimiteit en seksualiteit verbonden kunnen worden met elkaar. Als beide partners daarbij hun eigen innerlijke werk verrichten en verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen levensopgave, kan de relatie zich ontwikkelen tot een ‘Heilig Huwelijk’ waarin de tegenstellingen opgelost en getransformeerd worden. 

Dat klinkt mooi maar in de dagelijkse werkelijkheid verwordt menige relatie dikwijls tot een zich herhalend patroon waardoor de ontwikkeling dreigt te stagneren. Toch ligt diep van binnen altijd de mogelijkheid om het anders te gaan doen, want juist in die intieme relatie en wat daarin blokkeert, ligt de sleutel om een opener, liefdevoller en gepassioneerder mens te worden.

Mijn man Hans Wopereis en ik bieden komend voorjaar een retraite aan voor koppels die zoeken naar verdieping en vitalisering van hun relatie. Hans heeft net als ik een ruime ervaring in het werken met mensen en het geven van groepen (zie www.hanswopereis.nl). Onze eigen relatie van nu 37 jaar nemen wij ook regelmatig onder de loupe, om de patronen die er insluipen eerlijk samen te bespreken en om te zetten in nieuwe mogelijkheden en kansen. Om elkaar ruimte te geven én de verbinding steeds opnieuw weer aan te gaan. 

In ons werk houden we ervan om mensen met aandacht, liefde en de nodige scherpte, naar de kern te brengen waar de vraag ten diepste over gaat. Om helder te krijgen waar de liefde stagneert en hoe deze weer tot uitdrukking gebracht kan worden.

We werken door middel van gesprek, lichaamsgerichte- en contact oefeningen, dromenuitleg, stilte en meditatie.

En sta ​​samen bij elkaar, maar niet te dicht: want de pilaren van de tempel staan ​​uit elkaar, en de eik en de cypres groeien niet in elkaars schaduw.” -Kahlil Gibran

Wil je nog meer lezen over mijn visie op relaties? Ga dan hier naar het blog: ‘De Brug in je relatie’.

Praktische gegevens:

Data: (VOL) donderdag 9 maart (start 14.00 u.) – zondag 12 maart 2023 (einde 12.30 u.)
Volgende retraite: donderdag 24 augustus (start 14.00 u.) – zondag 27 augustus 2023 (einde 12.30 u.)

Locatie: Herberg het Volle Leven, Oude Willem 5, 8426 SM, Appelscha. Liggend in de prachtige natuur van het Drents-Friese Wold, met een heerlijke vegetarische keuken en een warme gastvrije sfeer!

Tarief retraite maart: 780 euro p.p. (inclusief overnachting 2 p. kamer, vol pension, koffie/thee tussendoor)

Tarief retraite augustus 2023 (vanwege verhoging verblijfkosten):
805 euro p.p. (inclusief overnachting 2 p. kamer, vol pension, koffie/thee tussendoor)

Aantal deelnemers: maximaal 16 (dus 8 koppels), minimaal 8 (4 koppels).

Aanmelding en/of vragen: stuur een mail aan Arianne Wopereis: