Een liefdesrelatie is als een alchemistisch vat waarin liefde, intimiteit en seksualiteit verbonden kunnen worden met elkaar. Als beide partners daarbij hun eigen innerlijke werk verrichten en verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen levensopgave, kan de relatie zich ontwikkelen tot een ‘Heilig Huwelijk’ waarin de tegenstellingen opgelost en getransformeerd worden. 

Dat klinkt mooi maar in de dagelijkse werkelijkheid verwordt menige relatie dikwijls tot een zich herhalend patroon waardoor de ontwikkeling dreigt te stagneren. Toch ligt diep van binnen altijd de mogelijkheid om het anders te gaan doen, want juist in die intieme relatie en wat daarin blokkeert, ligt de sleutel om een opener, liefdevoller en gepassioneerder mens te worden.

Mijn man Hans Wopereis en ik bieden twee keer per jaar, in april en augustus, een 4daagse retraite aan voor koppels die zoeken naar verdieping en vitalisering van hun relatie. Hans heeft net als ik een ruime ervaring in het werken met mensen en het geven van groepen (zie www.hanswopereis.nl). Onze eigen relatie van nu 38 jaar nemen wij ook regelmatig onder de loupe, om de patronen die er insluipen eerlijk samen te bespreken en om te zetten in nieuwe mogelijkheden en kansen. Om elkaar ruimte te geven én de verbinding steeds opnieuw weer aan te gaan. 

In ons werk houden we ervan om mensen met aandacht, liefde en de nodige scherpte, naar de kern te brengen waar de vraag ten diepste over gaat. Om helder te krijgen waar de liefde stagneert en hoe deze weer tot uitdrukking gebracht kan worden.

We werken door middel van gesprek, lichaamsgerichte- en contact oefeningen, dromenuitleg, stilte en meditatie.

‘Door het deelnemen aan de retraite ben ik veel beter gaan ervaren en inzien hoe ik door mijn eigen patronen de relatie en mijzelf in de weg zit. En kan ik milder naar mezelf en naar de patronen van mijn partner kijken. Het heeft ons weer meer liefde voor elkaar en belangrijke inzichten gegeven om samen verder te groeien!’ – Pieter

Wil je nog meer lezen over onze visie op relaties? Ga dan hier naar het blog: ‘De wondernachtegaal in je liefdesrelatie’.

Praktische gegevens:

Data komende retraite: donderdag 11 april (start 14.00 u.) – zondag 14 april 2024 (einde 12.30 u.)

Locatie: Herberg het Volle Leven, Oude Willem 5, 8426 SM, Appelscha. Liggend in de prachtige natuur van het Drents-Friese Wold, met een heerlijke vegetarische keuken en een warme gastvrije sfeer!

Tarief: 845 euro p.p. (inclusief overnachting 2 p. kamer, vol pension, koffie/thee tussendoor)

Aantal deelnemers: maximaal 16 (dus 8 koppels), minimaal 8 (4 koppels).

NIEUW: Verdiepings- en inspiratiedag
Voor koppels die al een keer hebben deelgenomen aan een retraite, bieden wij een verdiepings/inspiratiedag aan op zaterdag 25 november 2023 van 10.00 – 16.30 uur in ons huis in Zutphen: Badhuisweg 16, prachtig gelegen aan de IJssel. We zullen terugblikken op wat jullie geleerd hebben tijdens de retraite, hoe dit heeft doorgewerkt in je relatie en nieuwe oefeningen en inhoud geven om tot een verdere verdieping samen te komen.
Kosten voor deze dag zijn 100 euro p.p. (inclusief koffie/thee, lunch zelf meenemen).

Aanmelding en/of vragen: stuur een mail aan Arianne Wopereis: