Doorgaande groep met Arianne en Hans Wopereis

nb: deze groep zit vol, je kunt je wel op de wachtlijst laten plaatsen, omdat sommige mensen zich nog niet definitief hebben aangemeld vanwege de later te bepalen data.

De Werkplaats die wij aanbieden is een plek waar je met gelijkgestemden in alle rust en aandacht kunt besteden aan je levenswerk. Dit niet alleen door de geest te voeden, waar Hans vanuit zijn brede kennis van de diverse wijsheidstradities veel in heeft aan te bieden, maar ook door het lichaam te vitaliseren en te helen door midden van lichaamswerk, de specialiteit van Arianne.

Het beeld van de werkplaats ontlenen wij aan de alchemistische traditie, waarin de alchemist onder het motto ‘ora et labora‘ – bid en werk – in zijn laboratorium ‘het Grote Werk’ verrichtte, en zowel in zijn innerlijke als uiterlijke wereld bezig was goud te maken van het materiaal dat in zijn retort aanwezig was. Hoe maak je goud van alles wat je tegenkomt in je bestaan?


Deze werkplaats van de ziel is er vooral voor mensen die in het verleden eerder bezig zijn geweest met hun persoonlijke ontwikkeling en deze plek willen benutten om onderhoud te plegen en herinnerd te worden aan wat ze eigenlijk al weten, maar in de waan van de dag toch neigen te vergeten. Een plek waar we in gelijkwaardigheid en co-creatie met elkaar optrekken, vanuit liefdevolle waarachtigheid en een diep besef van niet-weten in het lege midden van het samenzijn.

Praktisch:
We beginnen dit najaar met een groep van maximaal 18 mensen. Op 4 juni a.s. is er een kennismakingsavond gepland waarin we samen tot een vorm willen komen voor komend jaar (van 19.30-21.30 u in Zutphen bij ons thuis, Badhuisweg 16). We denken daarbij aan een vierdaagse retraite in november en twee tweedaagse blokjes, in februari en mei. Maar we staan open voor andere suggesties en vormen. Als je deelneemt verbind je je voor onbepaalde tijd zodat we met elkaar een doorgaande verbinding aangaan, maar het inschrijven gebeurt wel per jaar.
Qua kosten zou zo’n jaartraject ongeveer uitkomen op 1.400 euro, inclusief verblijf. Dit is voorlopig een schatting.

Heb je interesse? Stuur mij een mail: