In een groep zijn de deelnemers elkaars spiegel, waardoor het mogelijk is om snel de diepte in te gaan. Meestal ontstaat er in korte tijd een vertrouwen in elkaar, en feedback is waardevol en leerzaam. Zaken en thema’s die in het dagelijks leven vaak ondersneeuwen, kunnen boven komen. Er treedt herkenning op en men ondersteunt elkaar.

Via gesprek, oefeningen en beweging worden thema’s uitgewerkt en veel van elkaar geleerd. Lichaamswerk, dromenwerk, meditatie, visualisaties en opstellingen werken verdiepend en verhelderend.

In een retraite is er veel ruimte voor stilte en contemplatie. Afgewisseld met groeps- en lichaamswerk werkt een retraite zeer verdiepend en helend.

Als coach en trainer heb ik Arianne leren kennen als een fijn, liefdevol, betrokken, helder, spontaan, warm en op momenten ook lekker gek, humorvol en heerlijk rechtdoor zee mens. Dat in combinatie met haar ontwapende, uitnodigende, prikkelende  en tegelijkertijd ook rakende manier van werken stimuleerden mij om het onderzoek met betrekking tot de vraag waar ik mee kwam met vertrouwen aan te gaan en daarin verdere stappen te zetten. Echt alles mag er zijn. Niets is onbespreekbaar. Ik gun iedereen een Arianne op een bepaald moment in zijn of haar leven.” Ilse van Der Jagt

Groepen die ik vaak heb geleid en in de toekomst weer ga aanbieden zijn groepen met thema’s als:

  • ‘ L E E F !’ ; een 3 daagse intensive met veel energetisch lichaamswerk om dat wat vastzit los te maken (letterlijk en figuurlijk), en weer stromend en als één geheel het leven in te kunnen gaan. De wijsheid van het lichaam wordt aangeboord, zodat denken, voelen en handelen weer in balans kunnen komen. Ik geef deze groep samen met Greet Blok, wij hebben beiden veel ervaring in lichaamsgericht werken met groepen. Voor meer informatie: klik hier.
  • ‘Alchemie van de liefde’; een 4daagse retraite, waarin jouw liefdesrelatie in de ‘kookpot’ van de alchemie een nieuwe impuls kan krijgen. Ik geef deze groep samen met mijn man Hans Wopereis. Wij hebben een 38-jarige relatie die regelmatig onder de loupe genomen wordt en daardoor levend en in beweging blijft.
    Data voor 2023: van 24-27 augustus. Voor verdere informatie over deze groep klik hier.
  • ‘Afscheid en rouw’; een groepstraining waarin we aandacht besteden aan het verlies van een dierbare. Door middel van gesprek, visualisaties en creatieve middelen komt de liefde en de pijn tot zijn recht. Heling kan plaatsvinden; dat wat je los wilt laten en wat je mee wilt nemen van die persoon en in het rouwproces komt in het licht te staan.
  • ‘Heling en subtiele energie’; een groepstraining waarin er gewerkt wordt aan heling van lichaam en geest. Voor sensitieve mensen die het subtiele in zichzelf in balans willen brengen met hun dagelijks leven en werk.
  • ‘Coachen en trainen vanuit diepgang en vertrouwen’; een meerdaagse training voor coaches en trainers die vanuit hun diepere impulsen en vertrouwen willen leren werken. Door middel van energetisch lichaamswerk, dromenwerk, visualisaties, spel en jouw eigen unieke wijsheid, kun je leren om mensen naar hun diepere kern te brengen waar essentiele antwoorden liggen. Je leert o.a. door vanuit ontspanning te werken in plaats van je best te gaan doen en een standaard techniek toe te passen. Hierdoor kunnen impulsen tijdens het coachen ‘als vanzelf’ in je opkomen.

Op deze website kun je zien welke groepstrainingen ik aanbied. Dat zal wisselend zijn. Het is ook mogelijk om een aanvraag te doen voor een bepaalde groepstraining. Binnen een organisatie of een ander groepsverband waar mensen willen werken aan hun persoonlijke- en/of arbeids-ontwikkeling. Of aan hun trainer/coach vaardigheden.

Ik heb veel ervaring met het begeleiden van losse themadagen, workshops, meerdaagse groepen en lezingen. Naast de thema’s die hierboven zijn beschreven werk ik ook met de volgende thema’s: ‘Je plek in het gezin’, ‘Je kind als spiegel’, ‘Geld en energie’, ‘De taal van het lichaam’.

Neem voor meer informatie contact met mij op: