Ik ben Arianne Wopereis-Bruijn, geboren in 1964 te Den Haag. Na mijn studie Informatica aan de Rijksuniversiteit te Leiden, ben ik een aantal jaren werkzaam geweest als Informatica-docente en projectontwikkelaar. Doordat mijn moeder plotseling overleed toen ik 24 jaar was, veranderde mijn kijk op het leven en ging ik mijn diepste verlangens volgen in plaats van verwachtingen van buitenaf.

De vraag wat voor mij echt wezenlijk was in mijn leven drong zich daardoor op. Dat was een zegen in vermomming, want ik gooide het roer om en wist dat ik met mensen wilde werken in plaats van in de ICT-wereld. Na het volgen van de 3-jarige opleiding bij Itip-school voor leven en werk (1990-1993), en de 2-jarige vervolg opleiding ‘Energetisch lichaamswerk’, startte ik een groep ‘Vrouw en Energie’ bij een vrouwencentrum in het Noorden van het land. Binnen een aantal jaren breidde dit zich uit tot meerdaagse groepen en workshops in Amsterdam, Den Bosch, Utrecht en Zutphen. In 1996 sloot ik me aan bij het Itip waar ik vervolgens 24 jaar heb gewerkt als trainer, teamleider, begeleider van intervisiegroepen en projectleider. In 2016 heb ik samen met een collega een geaccrediteerde Coach Opleiding opgezet. Naast dit groepswerk ben ik vanaf 1994 coach geweest vanuit mijn praktijk aan huis. Ook heb ik lezingen en workshops gegeven door het land over thema’s als ‘Rouw en verlies’, ‘Je plek in het gezin’, ‘Je kind als spiegel’, ‘Instrument voor hulp’ (voor coaches en trainers), ‘Geld en energie’, ‘De taal van het lichaam’.

Begin 2020 besloot ik op eigen benen te gaan staan, het was tijd voor een nieuwe doorstart. Na een sabbatical van een jaar ben ik in augustus 2021 met frisse energie weer begonnen in mijn coachingspraktijk en een jaar later ben ik samen met mijn man groepen gaan geven voor stellen. Vanaf begin 2023 ben ik zelf opnieuw lichaamsgerichte groepstrainingen gaan opzetten, begeleid ik intervisie-groepen van Praktijkondersteuners en coach ik meerdere huisartsen praktijken.

Naast eerder genoemde opleidingen, heb ik meerdere aanvullende opleidingen en workshops gevolgd op het gebied van energetisch lichaamswerk, trauma-verwerking, heling, opstellingenwerk, dromenwerk, meditatie- en visualisatie, voice dialogue, massage en rituelen.

Ik ben getrouwd met Hans Wopereis en wij hebben twee volwassen dochters. Mijn hobby’s zijn: roeien, (Latijns) dansen, piano-spelen, zingen, en wandelen.

Zie voor de visie en werkwijze van mijn manier van werken onder ‘Visie’.